Jojoba Yağı

jojoba yağıHadi bütün kozmetikleri çöpe atıyoruz! Jojoba yağı sayesinde pek çok kozmetik ürününe verdiğimiz onlarca parayı ise artık cebimize koyma vakti. Doğal kozmetikten yana olanlar için jojoba yağı tam bir mucize. Cilt için bulunmaz bir silah olan jojoba yağı sayesinde cildinizde hem kırışıklıklar için hem lekeler için, hem de akneler için ortak bir savaş aracı bulunduruyorsunuz. Bitkisel yağlar ailesine ait bu muhteşem yağı daha yakından tanımaya ne dersiniz? İşte jojoba yağı ve faydaları;

Jojoba yağı cilt temizleyicisi olarak kullanılmaktadır. Özellikle cildine nefes aldırmak isteyen ve gün içinde makyaj yapma gereği duyan bayanlar için jojoba yağının faydaları arasında bulunan temizleme özelliği çok işlerine yarayacak.

Jojoba yağı çatlak tedavisi için kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Karın çatlaklarından jojoba yağı ile kurtulmanız oldukça mümkün.

Jojoba yağının faydaları içinde yer alan bir başka özelliği ise gençleştirici olarak kullanılmasıdır.  Kırışıklıklar ile mücadele noktasında jojobadan faydalanılmaktadır.

Ciltte yağ dengeleyicisi olarak da kullanılan jojoba yağı ile nem dengeniz aradığı değeri bulacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir