Jojoba Yağının Kullanımı

jojoba-yağının-faydalarıKozmetik amaçlı kullanımları ile dikkat çeken jojoba yağı son derece faydalıdır. Özellikle hem saç bakımı için hem de cilt bakımı için jojoba yağından faydalanılır. Bugün sizler ile jojoba yağının kullanımı üzerine konuşacağız. Daha önce ki yazımızda jojoba yağının faydaları üzerine konuşmuştuk, bugün ise bitkisel yağlar arasında kozmetik yönü ile meşhur olan bu yağın kullanım şekillerini konuşacağız.

Jojoba yağının cilt için kullanımı; öncelikli olarak eğer jojoba yağını bir makyaj temizleyicisi olarak kullanacaksak temiz bir pamuğa damlatılan jojoba yağı ile adeta bir temizleme jeli gibi makyaj çıkarmanız mümkün olacaktır. Yine güneş sonrasında güneş lekelerinden kurtulmak için jojoba yağını cilde bir pamuk yardımı ile yedirmenizde oldukça faydalıdır. Jojoba yağının bu şekilde kullanımı akne ve sivilce tedavisi içinde etkile olacaktır.

Jojoba yağının saç için kullanımı; jojoba yağı saçlara bir tarak yardımı ile uygulanmaktadır. Bu şekilde saçlara dağılımı sağlanan jojoba yağı bir müddet saçta bekletildikten sonra saç yıkanmaktadır. Dökülmeyi önlediği aynı zamanda saça daha sağlıklı bir görünüm sunan bu yağ son derece faydalıdır.

Bugün sizlerle jojoba yağının faydaları ve jojoba yağının kullanımı konusunu paylaştık, yeni yazılarımızda farklı bitkisel yağlar ile birlikte olmaya devam edeceğiz.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir