Lavanta Yağının Kullanımı

lavanta-yağı-kullanımıLavanta yağı kozmetik yönü ile ünlü olan ve bu yönü ile sıklıkla kullanımı meşhur olan bir yağdır. Parfüm, krem, kozmetik gibi pek çok ürünün içeriğinde yer alan lavanta yağı kullanımı hem dahilen hem de haricen mümkündür.

Lavanta yağı dahilen kullanımı için bir çay bardağı suyun içerisine yaklaşık 3 damla kadar lavanta yağı damlatmak yeterli olacaktır. Lavanta yağının faydaları için dahili kullanımda harici kullanımda etkin yöntemlerdir.

Lavanta yağı haricen kullanımı; eğer lavanta yağını haricen kullanacaksanız bu yağ ile cildinize masaj yapınız. Lavanta yağının faydaları bazı sağlık sorunlarında haricen kullanımı ile daha etkin olmaktadır. Mesela vücut kokuları için lavanta yağı ile masaj yapmak daha etkin olacaktır. Veya saç için lavanta yağı kullanırken yağ ile saça ve saç köklerine masaj yapmak oldukça faydalıdır. Lavanta yağının kullanımı üzerine hazırladığımız bu yazımızda lavanta yağının faydaları konusunu hatırlayalım.

İdrar söktürür, baş ağrısına iyi gelir, romatizma rahatsızlığında oldukça etkilidir. Lavanta yağı aynı zamanda cilt için akne ve sivilce tedavisinde kullanılır. Ateş düşürme özelliği vardır. Kötü koku sorununa son verir!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir