Portakal Yağı

portakal-yağıPortakal bir kış meyvesidir. Turunçgiller ailesinin bir üyesi olan portakal genellikle deniz kenarı nemli iklimlerin meyvesidir. Tam bir C vitamini deposu olarak bildiğimiz portakalın kendini pek çok sağlık sorunu için bitkisel bir ilaç olarak kullanmaktayız. Portakaldan elde edilen portakal yağı ise en az portakal kadar tedavi edici özellikleri ile dikkat çekmektedir. Portakal yağının faydaları üzerine hazırladığımız bu yazımızdan mutlaka aklına küçük notlar yazmalısınız.

Portakal yağının faydaları,

Portakal yağı psikolojik olarak kişiye sakinleştirici bir etki yapmaktadır.

Portakal yağı diş etlerini kuvvetlendiren bir bitkisel yağdır.

En yaygın alanı olan cilt güzelliği portakal yağının hayli etkin bir silah olarak kullanıldığı alandır. Kan dolaşımını hızlandıran portakal yağı cilde canlılık verip son derece güzel bir görüntüye ulaşmasını sağlar. Sağlıklı bir cilt için portakal yağından fazlası ile yararlanabilirsiniz. Sivilce ve akne tedavisinde de sıklıkla kullanılan portakal yağı bu yönü ile tam bir cilt dostudur. Pek çok kozmetik cilt bakım ürünün içeriğinde yer alan portakal yağı cilt sıkılaştırmak içinde kullanımı tercih edilen bir bitkisel yağdır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir