Sedir Ağacı Yağı Faydaları ve Kullanımı

sedir-ağacı-yağıSedir ağacı iğne yapraklı ağaçlar gurubu içerisinde yer alan ülkemizde de sıklıkla rastlanan bir ağaç türüdür. Sedir ağacından elde edilen sedir ağacı yağı ise başta kozmetik amaçlı olmak üzere oldukça sık kullanılır. Sedir ağacı yağı saç ve cilt için kullanımı oldukça yaygın olan bir bitkisel yağdır.

Sedir ağacı yağının faydaları;

Kepeklenmiş saçlarda saçta kepeği yok eder ve kepeklenmeyi önler.

Sedir ağacı yağı cilde uygulandığı zaman ise cilde canlılık verir, sağlıklı bir görüntüye ulaştırır. Tıpkı bir tonik gibi kozmetik amaçlı kullanılır.

Sedir ağacı yağının sinirsel tevdi edici olarak kullanılması da söz konusudur. Stresi alır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

Sedir ağacı yağı egzama hastalığının tedavisinde kullanılır.

Saçta meydana gelen incelmelere ve kırılmalara karşı dav sedir ağacı yağından faydalanılır.

Sedir ağacı yağının kullanımı;

Sedir ağacı yağı dahilen kullanımı olmayan, haricen kullanımı yapılan bir bitkisel yağdır. Sedir ağacı yağının kullanımı masaj şeklinde cilde tatbik edilmesi ile uygulanır. Saç içinde aynı şekilde duş öncesi yarım saat kadar önce masajla uygulamanız yeterli olacaktır. Dahilen kullanmayın!

Sedir Ağacı Yağı Faydaları ve Kullanımı” için bir yorum

  • 28 Ağustos 2016 tarihinde, saat 19:47
    Permalink

    Gerçekten çok güzel bir konuya, çok güzel bir şekilde değinmişsiniz. Emeğinize sağlık

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir