Üzüm Çekirdeği Yağı, Nasıl Yapıldığı ve Faydaları

üzüm-çekirdeği-yağıGenel olarak meyve olarak tüketmeye alışkın olduğumuz üzüm içerisinde mucizeler barındıran bir çekirdeğe sahip. Üzüm çekirdeğinden elde edilen bir yağ çeşidi pek çok hasatlığın tedavisi için ışık oluyor. Şifalı bitkisel yağlar kategorisi içersinde bugün üzüm çekirdeği yağını ve üzüm çekirdeği yağının faydalarını anlatacağız. Ülkemizde pek çok bölgede farklı tür ve çeşide sahip olan üzüm çekirdeğinden elde edilen yağ ile bitkisel yağlar ailesinin bir ferdi konumunda. Özellikle cilde sağladığı faydaları ile çok konuşulan üzüm çekirdeği yağı tamamen doğal olması ile cilt için kullanılan kozmetiklerin pabucunu dama atıyor.

Üzüm çekirdeği yağı nasıl yapılır? Üzüm çekirdeği yağı nasıl elde edilir?

Üzüm çekirdeği yağını elde etmek için saf sızma zeytinyağına veya saf sızma fındık yağına ihtiyaç bulunmaktadır. Bitkisel yağlar ailesinin çok konuşulan üyesi üzüm çekirdeği yağı 1 litre kadar saf sızma zeytinyağı veya tercihe göre fındık yağının içine dövülmüş inceltilmiş üzüm çekirdeği katılması ile elde edilmektedir. 1 litre sıvı zeytin veya fındık yağı için 1 su bardağı ile dövülmüş üzüm çekirdeği yeterli olacaktır. Üzüm çekirdeklerinin dövüldükten sonra fazla bekletilmemesine özen göstermek gerekmektedir.  Ayrıca üzümlerin toplandıkları sene kullanılan üzüm çekirdeklerinden elde edilen yağ daha faydalı olacaktır. Ne çok soğuk nede çok sıcak olmayan bir alanda 1 litre yağın içine katılmış taze üzüm çekirdekleri yaklaşık 1 hafta kadar bekletilmelidir. Üzüm çekirdeği yağının saklandığı ortam serin bir ortam olmalıdır. Üzüm çekirdeklerinin toz haline getirilmesi önemlidir bunu dışarıda yaptırma imkanınızda bulunmaktadır. Yağ ile homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra beklemeye bırakılmalıdır.  Karışımı karıştırmak için tercihiniz metal kaşıklar yerine tahta kaşıklardan yana olmalıdır.

Aynı zamanda hiçbir katkı olmadan direk üzüm çekirdeğinden sanayi şartlarında üretilmiş üzüm çekirdeği yağı da evde yapılmış üzüm çekirdeği yağına nazaran daha çok çekirdek özü içerir ve faydası daha fazladır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir, Üzüm Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir?

  • Üzüm çekirdeği yağı oldukça etkili bir kırışık düşmanıdır. Kırışıklıkları ile mücadele etmeye çalışanlar için bitkisel yağlar sınıfının bu özel üyesi vazgeçilmez bir ürün haline gelecektir. Üzüm çekirdeği yağı kırışıklıklara iyi gelen bitkisel yağlar sınıfında ilk sıralarda yer alır.
  • Kolesterol sorunu yaşayanlar için bitkisel yağlar içinde en etkili olanından biri üzüm çekirdeği yağı olmaktadır.
  • Üzüm çekirdeği yağı saç dökülmesini önleyici bir etkiye sahiptir. Saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya olan kişilerin üzüm çekirdeği yağı ile saçlarına masaj yapmaları saç dökülmesini azaltıcı bir etki yapacaktır.
  • Cilt sarkmasını önlemek için üzüm çekirdeği yağı kullanılmalıdır.
  • Güneş yanığı tedavisinde üzüm çekirdeği yağı oldukça sık kullanılmaktadır.
  • Kozmetik pek çok ürünün içeriğinde bulunan üzüm çekirdeği, cilde faydası saymakla bitmeyen bir bitkisel yağın ham maddesidir. Üzüm çekirdeği yağı ile tüm vücudunuza masaj yapabilirsiniz.
  • Üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda diğer tüm yağlara oranla oldukça daha az kaloriye sahiptir. Eğer sağlıklı beslenmek isteyen kişiler arasında yer alıyorsanız, sizlerde yemeklerinizde ve salatalarınızda üzüm çekirdeği yağı tercih edebilirsiniz.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir