Astıma Ne İyi Gelir?
Astım hastalığına iyi gelen şifalı bitkiler nelerdir?
Oldukça rahatsız edici bir hastalık olan astım, insanlarda nefes darlığı ile kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Astım hastalarının solunum yollarında meydana gelen işlevsizlik onların çeşitli nöbetler geçirmelerine sebep olmaktadır. Nefes darlığının en sık yaşandığı zamanlar astım hastaları için kış mevsimleridir. Fakat alerjik astım sorunu yaşayanlar için bahar mevsiminde polenlerin de oldukça rahatsız edici olabildikleri bir gerçektir.
Astım nöbeti geçirenler için astıma o anda ne iyi gelir derseniz, mutlaka oturuşlarını dikleştirmelidirler ve karınlarını ileri doğru yaslamalıdırlar. Astım nöbeti sırasında oturuş son derece önemlidir. Bunu sağlayan astım hastası için iyi gelecek bir diğer durumda bitkisel kürlerdir. Evet astım hastaları için oldukça çeşitli bitkisel kürler mevcuttur. Isırgan otundan, karanfilden, tarçından yapılmış şifalı kürler astım hastaları için kurtarıcı etkiler yaratmaktadır.
Astım hastalarının önemli derecede yapması gereken bir şey vardır ki o da, astım hastalarının hangi bitkilere karşı ya da neye karşı alerjileri olduğu tespit edilmelidir. Mutlak suretle bunlardan uzak durmalıdır. Nefes açıcı bitkiler ise bu noktada yardımcısı olacaktır.
Isırgan otu ve nane astım hastaları için en iyi tedavi yöntemlerinden biridir. Astım için şifalı bitkiler arasında en başta gelen bu iki bitki, ferah kokuları ve tatları ile astım hastalarına hayat kurtarıcı kürler sunuyorlar.
Astım hastaları için bir diğer şifalı ot ise andız otudur. Andız otu bal ile karıştırılıp alınması ile astım için başlı başına bir bitkisel ilaç görevi görmektedir.