Ağız Kokusu İçin Bitkisel Kür
Bugün Bitkisel Dermanlar ailesi ile ağız kokusu konusunu inceleyeceğiz ve ağız kokusu problemi için bitkisel çözümler sunacağız. Öncelikli olarak ağız kokusu her insanda var olabilen bir durumdur. Fakat bazı insanlarda sadece aç karına ve sabahları hissedilen bu koku bazı şanssız kesimde neredeyse günün her saati hissedilir. Ağız kokusu insanı sosyal yaşamdan uzaklaştıran kendine olan güvenini azaltan oldukça önemli bir sorundur. Ağız kokusu için bitkisel kürler ise ağız kokusu sorununun en etkili çözümlerinden biri olmaktadır.
Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?
- Ağız kokusunun vücutsal nedenleri vardır. İç organlarda veya sinüslerde olan hastalıklar ağız kokusu nedenlerinin başında gelir.
- Bademcik iltihabı ağız kokusunun nedenleri arasında ilk sırada gelir.
- Bakımsız ve çürük dişler! Ağız kokusu nedenleri arasında yer alan çürük dişler en önemli ağız kokusu nedenlerinden biridir. Çürümüş dişler koku yapan bakterilerin ağızda en kolay yaşam sürdürebildikleri alanlardır.
- Akciğer rahatsızlıkları ağız kokusu sebepleri arasında yer alan diğer önemli sorundur.
- Sindirim sisteminde oluşmuş rahatsızlıklar ise bir diğer ağız kokusu nedeni olmaktadır.
- Mide ülseri bulunan kişilerde de ağız kokusu oldukça sık karşılaşılan bir durumdur.
- Kabızlık! Ağız kokusu sebepleri arasında yer alan kabızlık çok akla gelen bir neden olmasa da bu sorunun kaynağı olmaktadır.
- Balgam sorunu yaşayan pek çok kişide ağız kokusu sorunu da beraberinde gelmektedir, bu neden ile balgam söktürücü şifalı bitkilerden faydalanarak ağız kokusu ile mücadele edilebilir.
Ağız Kokusu İçin Şifalı Bitkiler
Nane, zencefil, tarçın, rezene, ısırgan otu, hardal ve anason ağız kokusu için şifalı bitkiler sınıfının ilk sıralarda yer alan elemanlarıdır.
Ağız Kokusu İçin Bitkisel Kür
Ağız kokusu sorunu yaşayanlar için bugün ağız kokusu için bitkisel kür paylaşacağız.
Kekik çayı ile ağız kokusuna son verin! Yaklaşık 30 gram kadar anason ve 20 gram kadar adaçayını 20 gram kekik ile karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz bu çay karışımından bir bardak su için 1 tatlı kaşığı kadar alıyoruz. Çayı bir bardak su ile demliyoruz. Bu çaydan 1 yudum kadar alın ve gargara yapın. Geriye kalan çayı ise yavaş yavaş için. Bu şifalı çaydan gün içinde bir iki bardak tüketmenizde herhangi bir zarar yoktur.